Komende weken stellen we jullie onze nieuwste aanwinsten aan jullie voor, zo leren we ze reeds nu al beter kennen. We heten hen via deze weg alvast van harte welkom bij onze club.

De eerste die de knoop mag doorhakken is Davino Liessens.

Stel jezelf even voor.

  • Ik ben Davino Liessens, 24 jaar en wonende te Temse. Samen met mijn vriendin huren we een appartement. Als werk naast het voetbal ben ik een Full Stack Developer. Kort gezegd een IT’er.

Wie waren jouw vorige clubs en welke positie speelde je daar?

  • Sinds U6 speelde ik voor Waasland-Beveren. Tijdens mijn jeugd heb ik eigenlijk wel op alle posities gestaan (positie 11 – 8 – 4 – 5). Daar heb ik 16 jaar gespeeld en heb het tot in de eerste ploeg geschopt. Na een contract van 2 seizoenen bij de A kern was het tijd om naar iets anders uit te kijken.
  • Ik heb ook een aantal caps onder mijn naam staan. Ik was opgeroepen voor de nationale ploeg U19 onder leiding van Gert Verheyen. Ik mocht mee tijdens de voorbereiding van de EK kwalificatie en ben ook mee mogen gaan naar de 2 EK kwalificatie rondes in Macedonië en Spanje
  • RFC Wetteren. Mijn eerste club na het jeugdvoetbal. Door heel wat rare situaties zijn we van 3deamauteur naar 2de amateur mogen overgaan en in datzelfde jaar is er ook corona uitgebroken. Een jaar om snel te vergeten zeg maar. Het seizoen daarna speelde ik ook voor Wetteren en heb ik quasi alle wedstrijden gespeeld op positie 4 en sommige op 5. Dit was vooral een jaar om kennis te maken en me aan te passen aan het amateurvoetbal.
  • Na 2 seizoenen Wetteren maakte ik de keuze om naar FC Lebbeke te gaan. Hier heb ik te maken gehad met veel blessures waardoor ik heel wat matchen heb gemist. Al mijn matchen waren op positie 5. 

Waarom koos je voor Avanti?

  • Ik heb gekozen voor Avanti omdat het een club is die het al jaren goed doet. De club heeft ook gezonde ambitie en je ziet de club jaar na jaar evolueren in het amateurvoetbal.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

  • Mijn persoonlijke ambities zijn om ooit eens kampioen te spelen bij een club. Ik heb al bij 2 clubs ervoor gevochten om de degradatie te vermijden. Hopelijk zal dit seizoen mijn persoonlijke ambities vervullen.  

Wat zijn jouw ambities met Avanti?

  • Ik hoop in Avanti terug op topniveau te geraken en dat mijn bijdrage aan de club de ambities van de club kan vervullen.

Mocht je ooit bij een topclub in België of in het buitenland aan de slag kunnen, voor wie zou je dan kiezen en waarom?

  • Real Madrid. Dit is de club waar ik van jongs af aan al voor supporterde. Ik heb ooit de kans gekregen om al eens in het Bernabeu te mogen spelen (Danone Nations Cup) en heb daar ook oog in oog gestaan met Zinédine Zidane. Dat is een ervaring dat ik nooit meer ga vergeten!

Wie is jouw favoriete speler?

  • Sergio Ramos

Wij danken Davino voor dit interview en wensen hem veel succes bij het komende seizoen.

Leave a comment