Beste Avanti-familie,

In normale tijden zouden we elkaar op de club onze kerst- en nieuwjaarswensen kunnen
overbrengen. De Corona-pandemie blijft echter voor alles en iedereen roet in het eten gooien. Samenscholingsverboden, mondmaskers, thuiswerken en wachtrijen aan de winkels zijn tot ons aller frustratie, de nieuwe norm geworden.

Het stabiliseren van de cijfers na de eerste opstoot van het virus in maart, gaf ons de nodige
moed en hoop om het nieuwe seizoen 2020-2021 op een normale manier aan te vatten. Eind september werd echter vrij snel duidelijk dat het terug de verkeerde kant uit ging, met een nieuwe lockdown tot gevolg. Wedstrijden, trainingen, tornooien en evenementen dienden we te schrappen…kortom ons aller voetballeven werd bruusk stilgelegd door het vieze Covid-beest. Daar waar het voetbal een groot deel van onze week invulling gaf aan trainingen, wedstrijden en sociaal engagement, is het nu akelig stil op onze club.

Ik denk echter te mogen zeggen dat we als club altijd het gezond verstand gebruikt hebben en
steeds de gezondheid van iedereen hebben willen laten primeren. Zeker niet altijd gemakkelijke beslissingen want met ons hart willen we allemaal zoveel mogelijk op en rond ons terrein vertoeven.

Het jeugdbestuur en onze trainers hebben de afgelopen periode heel hard hun best gedaan om
de jeugdteams zoveel mogelijk te laten voetballen, steeds binnen het toelaatbare en mits inachtneming van de door de regering genomen maatregelen. We missen echter allemaal de echte wedstrijden, het gevoel om zaterdag- en zondagochtend op te staan en toe te leven naar die prachtige wedstrijddag. Dit geldt nog meer voor ons fanionteam en alle ploegen waarvoor al langer geen trainingen en/of wedstrijden mogen ingepland worden.

Daarnaast is het in deze tijden ook voor ons als club een uitdaging om de financiële huishouding
op orde te houden, geen sinecure want de Corona impact is ook hier heel groot. Geen trainingen, wedstrijden of evenementen wil ook zeggen geen toeschouwers, geen kantine-inkomsten enz. We zijn daarom heel blij om te kunnen blijven rekenen op al onze trouwe medewerkers en sponsors die belangeloos blijven investeren in onze club.

In naam van de club wil ik mijn grote dank uiten aan alle bestuursleden, sponsors, trainers, spelers, sympathisanten, vrijwilligers, supporters en al diegene die Avanti een warm hart toedragen. Dit jaar hebben we doorstaan dankzij jullie harde werk en toewijding aan de club, bedankt hiervoor !
Ik ben er van overtuigd dat er licht is aan het einde van de tunnel en hoop dat jullie ons blijven ondersteunen, we zullen jullie hulp en steun in de toekomst zeker verder kunnen gebruiken !
Hopelijk mag ik iedereen zo snel mogelijk terug begroeten op onze prachtige club Avanti Stekene. Hou het in tussentijd gezond en laat ons met z’n allen proberen om de maatregelen en regels zoveel mogelijk correct na te leven, enkel op die manier kunnen we het virus verslaan.

Tot slot wil ik namens de beheerraad, het dagelijks bestuur en het jeugdbestuur iedereen een
gezond, liefdevol en voorspoedig 2021 toewensen !!!

Gino Rossaer
Voorzitter

Leave a comment