zomerstage u15/u17

Op vrijdag 12 augustus om 11u was het verzamelen geblazen in Jeugdherberg de Wullok te Blankenberge voor onze U15 en U17 spelers voor een eerste teambuilding/korte zomerstage. Met 36 tekenden ze present om er met veel enthousiasme tegenaan te gaan. 22 spelers U15 en 14 spelers van U17 hadden zich ingeschreven.

Na een korte intro met de nodige afspraken en de kamerverdeling waren we klaar voor een stevige maaltijd. Spaghetti op het menu voorafgegaan door een soepje en afgesloten met een lekker deugddoend ijsje.

Na de afwas, die we zelf moesten doen 🙂 was het tijd om ons klaar te maken voor het vertrek richting strand.  Daar stonden onder leiding van trainer Bram en trainer Luc een aantal leuke spelletjes en uitdagingen op de jongens te wachten.

Met een verfrissende appel tussendoor om de warmte te bestrijden en voldoende water voltooiden de spelers de spelletjes en opdrachten.  Om af te sluiten hadden we nog een uurtje uitgetrokken voor een verfrissende zwempartij in zee. En of ze deugd deed, het was een hele klus om iedereen uit het water te krijgen.

Toen was het tijd om weer terug te wandelen richting herberg waar we aan tafel gingen voor opnieuw een stevige maaltijd. deze keer was het soep, gevolgd door gratin aardappelen met kalkoen en boontjes en afgesloten met een lekkere chocolade pudding.

Na een verkwikkende douche en droge kledij was het tijd om even te relaxen buiten.  Basket, voetvolley of een partijtje voetbal. Voor elk wat wils in een zeer ontspannen sfeertje.

Om de avond af te sluiten hebben we nog een quiz gedaan om ook de grijze massa nog even te prikkelen.  Hier was het op het einde ongemeen spannend met 3 teams binnen 2 punten. uiteindelijk was het Team Warre en Co die met 111 punten de overwinning kon wegkapen.

Toen was het tijd om de rust op te zoeken. Traditiegetrouw verloopt zo’n eerste (en in dit geval ook enige) nacht helaas nooit in alle rust en kalmte want iedereen wil tonen hoe lang ze wel kunnen wakker blijven. 🙂 maar na een paar rondjes en tussenkomsten van de begeleiding heeft iedereen toch wat nachtrust gehad.

Zaterdag om 8u was het verzamelen geblazen voor het ontbijt. Hier werd snel duidelijk wie op welke manier de nacht was doorgekomen. Maar dat is net de charme van het gegeven. 🙂 Na alweer een flinke afwas was het tijd om de kamers op te ruimen en uit te checken. Dit verliep heel vlot al zeg ik het zelf.

Na alle spullen te hebben opgeslagen was het tijd voor de ochtendtraining. Deze ging door op de terreinen van Sport Vlaanderen op 10 minuutjes wandelen van de herberg.

Onder leiding van trainers, Bram, Luc en Wim werd er anderhalf uur getraind. Met tussendoor enkele drankpauzes en een lekkere suikerwafel om de energie aan te vullen want het was nog steeds ontzettend warm. Na een paar blitzbezoekjes van enkele nieuwsgierige ouders die in de buurt logeerden was het tijd om terug naar de herberg te gaan voor een laatste stevige maaltijd. Deze keer was het kip met frietjes en appelmoes.  Ook dit ging heel vlot naar binnen.  De laatste ploeg afwassers had deze keer geluk want voor deze laatste maaltijd konden we rekenen op de hulp van de vaatwasser om alles af te wassen. Het mocht ook al eens meezitten. 😉

Om 14u stond dan nog een laatste training op het programma met enkele wedstrijdvormen om de stage af te sluiten. Na een verkwikkende douche en een koek om af te sluiten stonden de ouders klaar om alle spelers moe maar voldaan af te halen en weer richting Stekene (of elders) te brengen.

Dank aan alle spelers en begeleiders voor de leuke 2-daagse. Dit was een leuke eerste editie waar we graag een traditie van willen maken.

Meer foto’s vind je op ons Avanti Stekene Fotoarchief.