De volgende nieuwe spelers die we vandaag aan jullie voorstellen zijn Ennio Martens en Jente Symoens, deze laatste is afkomstig uit onze eigen jeugd.

De eerste aan de beurt is Ennio.

Stel jezelf even voor.

 • Ik ben Ennio Martens, 33 jaar en ben woonachtig te Sinaai. Ik heb Toegepaste Economische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit in Gent. Ik ben recent van werk veranderd omdat ik na 10 jaar bij m’n eerste werkgever toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik start op 1 juni als Offroad Sales Manager bij Wheelpros, een Amerikaans bedrijf in de automotive sector. Ik zal er verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van hun offroad merken in Europa.

Wie waren jouw vorige clubs en welke positie speelde je daar?

 • Ik ben beginnen voetballen bij Sinaai op 8-jarige leeftijd. 
 • Op 12 jaar ben ik naar Red Star Waasland gaan voetballen, een club in de toenmalige 2e klasse. Hier heb ik de nationale jeugdreeksen doorlopen tot en met de U19. 
 • Ik heb dan de keuze gemaakt om in een eerste elftal in eerste provinciale te gaan voetballen bij Kemzeke op de linksachter positie.
 • Na 4 jaar heb ik de stap hogerop gemaakt naar de buren van Sint-Gillis-Waas, toen actief in de toenmalige 4e klasse. Ook daar heb ik 4 jaar gevoetbald op de linksachter.
 • Omdat ik graag met een eerste ploeg kampioen wou spelen, ging ik naar het ambitieuze KVV Zelzate (centrale verdediger). In 5 seizoenen speelde ik er 2 keer kampioen om uiteindelijk de eindronde te halen in 2e amateur. 
 • Vorig jaar ben ik de grens overgestoken om bij HSV Hoek (centrale verdediger) in de Nederlandse derde divisie te gaan voetballen. 

Waarom ben je weggegaan bij jouw vorige club?

 • Het seizoen bij HSV Hoek was een seizoen van ups en downs. Vorig seizoen hebben ze 5 trainers gehad. Ik heb er dit seizoen ook 3 gezien… Er valt altijd wel iets te beleven. Het is een mooie club die nu hopelijk de nodige stabiliteit gevonden heeft. Voor mij persoonlijk was het tijd om wat dichter bij huis te gaan spelen. 3 Keer per week naar Nederland rijden en de verre verplaatsingen op zaterdag waren niet eenvoudig te combineren met werk en privé.

Waarom koos je voor Avanti?

 • Avanti belde me op het juiste moment. Het is een club op 10min van m’n deur met een mooi kunstgrasveld. De club heeft de nodige ambities in derde Amateur en ik had het gevoel dat zowel de coach als Guy me er heel graag bij wilden voor volgend seizoen. Bovendien ken ik al heel wat spelers. Met Jyrki en Jess heb ik nog gevoetbald in de jeugd van Waasland, met Robbe, Christophe en Kristof bij KVV Zelzate. 

Wat zijn jouw eerste indrukken van onze club?

 • Ik ken en volg Avanti al lang aangezien heel wat vrienden hier spelen. Ik heb hier met m’n vorige clubs ook al enkele wedstrijden gespeeld. Avanti is een club die al een mooi parcours heeft afgelegd en in mijn ogen in de sporen volgt van clubs als Zelzate, Merelbeke, … Feit dat heel wat spelers hier al zo lang spelen en de kern ook elk jaar grotendeels hetzelfde blijft, doet vermoeden dat het hier aangenaam voetballen is.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

 • M’n steentje kunnen bijdragen aan de ambities van Avanti Stekene en er een leuk seizoen van maken (op én naast het veld)!

Wat zijn jouw ambities met Avanti?

 • Bovenaan meedraaien in derde Amateur is mijn ambitie met Avanti. En dan kan alles op het einde van het seizoen… Tweede Amateur is een zware maar heel mooie reeks. Ik hoop met Avanti dezelfde ervaringen mee te maken als bij Zelzate enkele jaren geleden. Een groep van vrienden die op het veld voor mekaar door het vuur gaat en zo de ambities van de club kunnen waarmaken.

Mocht je ooit bij een topclub in België of in het buitenland aan de slag kunnen, voor wie zou je dan kiezen en waarom?

 • Geef me dan maar een club in Spanje of Italië waar de zon veel schijnt! Het zal er vast aangenaam voetballen zijn, maar denk dat het leven er naast het veld nog veel leuker is ????

Wie is jouw favoriete speler?

 • Kristof Verspeeten. In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat hij volgend seizoen meer dan 20 goals zou maken. Ik ben benieuwd!

————————-

De tweede in de rij is Jente.

Stel jezelf even voor.

 • Ik ben Symoens Jente, 17 jaar en woonachtig in Stekene, ik studeer Economie Wetenschappen en zit in mijn 6de jaar middelbaar op de Broederschool in Sint-Niklaas.

Wie waren jouw vorige clubs en welke positie speelde je daar?

 • Ik speel al heel mijn leven bij Avanti Stekene van de U6 toen het nog Straatje Stekene was tot de U21 van Avanti.  Ik speel normaal aanvallende middenvelder, maar vorig jaar speelde ik in de PU21 soms ook als spits.

Waarom koos je voor Avanti?

 • Ik heb de stap toch gemaakt, omdat ik mij op dit moment zeker niet bij een andere club zie spelen. Avanti ligt mij toch nauw aan mijn hart, daarom ben ik ook gebleven.

Wat zijn jouw eerste indrukken van onze club?

 • Dat het toch wel een fantastische club is met een mooie accommodatie.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

 • Dat ik mijn middelbaar en hoger onderwijs succesvol afrondt en dat ik zo lang mogelijk nog kan voetballen.

Wat zijn jouw ambities met Avanti?

 • Dat wij een uitstekend seizoen mogen draaien en dat ik hier zo lang mogelijk kan spelen ook naar komende seizoenen toe.

Mocht je ooit bij een topclub in België of in het buitenland aan de slag kunnen, voor wie zou je dan kiezen en waarom?

 • Dan zal het toch wel FC Barcelona zijn, ik supporter voor de club van toen ik nog heel klein was. De sfeer lijkt mij daar ook geweldig en ik denk dat toch wel veel voetballers eens in Camp Nou willen spelen.

Wie is jouw favoriete speler?

 • Toch wel Lionel Messi, wat hij met een bal kan is toch magisch en waar elke speler van droomt om zo te kunnen spelen.

Wij danken beide spelers voor dit interview en wensen hen veel succes bij het komende seizoen.

Leave a comment