De volgende nieuwe spelers die we vandaag aan jullie voorstellen zijn Sander De Pekel en Thibo De Schryver.

De eerste aan de beurt is Sander.

Stel jezelf even voor.

 • Ik ben Sander De Prekel, 19 jaar en woonachtig te Sint-Gillis-Waas. Ik studeer momenteel toegepaste informatica aan de Karel De Grote.

Wie waren jouw vorige clubs?

 • Ik ben begonnen bij de jeugd van Sint-Gillis-Waas.
 • Op jonge leeftijd (u10) ben ik naar Waasland-Beveren gegaan en daar heb ik mijn hele jeugdopleiding gedaan.
 • De laatste 2 jaar speelde ik bij SKN Sint-Niklaas.

Waarom koos je voor Avanti?

 • Avanti-Stekene is een club dichtbij voor mij, het is ook een gezonde club en ze hebben ambitie. Daarnaast ben ik ook een paar keer komen kijken en het is een ploeg die voetbal op de mat probeert te brengen, deze speelstijl is ideaal voor mij.

Wat zijn jouw eerste indrukken van onze club?

 • Een toffe groep zoals ik al zag in de spelersgroep op whatsapp en ook de gesprekken in de loop van mijn overstap waren altijd zeer positief.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

 • Mezelf opnieuw naar een hoger niveau tillen omdat door het moeilijke jaar bij Sint-Niklaas het toch mijn bedoeling is terug mijn niveau van op Waasland-Beveren te halen. Als ook het plezier terug te vinden in het voetballen, welke vorig jaar toch een belangrijke factor was die ontbrak.

Wat zijn jouw ambities met Avanti?

 • De club te helpen en een plek op te eisen in het eerste elftal om te laten zien dat een jonge gast ook zijn plek verdient en mooie herinneringen te creëren.

Wat is jouw favoriete muziek?

 • Love Me Again van John Newman, die kan ik blijven beluisteren.

Mocht je ooit bij een topclub in België of in het buitenland aan de slag kunnen, voor wie zou je dan kiezen en waarom?

 • Mancester City, door het voetbal da ze op de mat brengen.

Wie is jouw favoriete speler?

 • Kevin De Bruyne

_____

De tweede in de rij is Thibo.

Stel jezelf even voor.

 • Ik ben Thibo De Schryver, 22 jaar oud, student Financiën en Verzekeringen aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Ik ben woonachtig bij mijn ouders in Overmere en Merelbeke. Naast mijn studie doe ik nog een studentenjob als privé-chauffeur en hou ik mij bezig met de financiële markt. 

Wie waren jouw vorige clubs en welke positie speelde je daar?

 • RFC Wetteren: eerste 2 jaar.
 • Sporting Lokeren: 11 jaar (Flankverdediger tot en met U15; positie 2 en 5 – vanaf dan flankaanvaller; 7 of 11).
 • Racing Gent: 2 jaar (Flankaanvaller 7 & 11).
 • Merelbeke: 2 jaar (Flankaanvaller 7 & 11 – Middenvelder 6, 8 en 10 – flankverdediger 2 & 5).

Waarom ben je weggegaan bij jouw vorige club?

 • Als voetballer wil je zoveel mogelijk spelen en dat is de voornaamste reden van mijn verhuis richting Stekene.

Waarom koos je voor Avanti?

 • Avanti gaf me een goede eerste indruk, ook naar vertrouwen toe en is een club die jongeren ook wel de kans geeft om zich te ontwikkelen. Ik ken al enkele spelers en de sfeer in de groep zit goed, wat zeker een belangrijk punt is! Het hebben van een kunstgras veld is ook een pluspunt. 

Wat zijn jouw eerste indrukken van onze club?

 • Het is een familiale club met ambitie, plezier op en naast het veld is belangrijk. 

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

 • Mijn ambities zijn zoveel mogelijk speelminuten te pakken en mijn steentje elke wedstrijd te kunnen bijdragen. 

Wat zijn jouw ambities met Avanti?

 • Ik hoop met Avanti zoveel mogelijk punten te pakken om een plaats in de top 5 af te dwingen en eventueel de eindrondes te behalen om over te gaan naar de 2de amateur reeks.

Mocht je ooit bij een topclub in België of in het buitenland aan de slag kunnen, voor wie zou je dan kiezen en waarom?

 • Mocht Ksc Lokeren-Temse ooit terug naar profvoetbal overschakelen, zou ik niet twijfelen en is mijn keuze snel gemaakt. Momenteel zou ik voor Barcelona kiezen, ik ben er altijd al supporter van geweest en nog steeds niet veranderd. 

Wie is jouw favoriete speler?

 • Lionel Messi, maar dan van toen hij speelde voor Barcelona, een all round speler met klasse flitsen.

Wij danken Sander en Thibo voor dit interview en wensen hen veel succes bij het komende seizoen.

Leave a comment